Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in /home/babano/domains/sabotasje.no/public_html/wp-content/plugins/revslider/inc_php/framework/db.class.php on line 29

Hilde Hauan Johnsen

Hilde Hauan Johnsen er professor på Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

Hun har sin kunstutdannelse fra Danmark og Canada.

Hauan Johnsen har deltatt på mange utstillinger siden hun var ferdigutdannet i Danmark i 1979. Etter ti år i utlandet vendte hun hjem til Tromsø hvor hun har hatt atelier siden.

Hun har hatt mange offentlige oppdrag, deltatt på og har hatt mange separatutstillinger i inn-  og utland. De siste ti år har hun arbeidet med fiberoptikk  og lyd installasjoner i nært samarbeid med lydkunstner Maia Urstad. Hauan Johnsen har eksperimentert med innovative materialer i arkitektoniske sammenhenger. Hun er en av initiativtakerne og aktiv med i the Stitch Project. Det er et fire-årig kunstprosjekt som startet på Riddu Riddu i Nord-Troms i 2012 og har vært vist på uttallige steder som Tromsø, Bergen, Ramallah, Jerusalem, Gaza, Reykjavik. Vi er nå på vei til Kiruna, Melbu , Suleimania i Irak og the Stitch Project skal avsluttes på Riddu Riddu sitt 25 årsjubileum i 2016.

http://www.thestitchproject.org