Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in /home/babano/domains/sabotasje.no/public_html/wp-content/plugins/revslider/inc_php/framework/db.class.php on line 29

Kari Dyrdal

Kari Dyrdal (f. 1952) er en nestor i norsk tekstilkunst. Hun har sin utdanning fra Bergen Kunsthåndverkskole i 1977, samt Textile Design ved Croydon College of Art and Technology i London i 1978. Kari Dyrdal er kjent for sine mange utsmykkingsoppdrag i Norge. Kunstverk av Kari Dyrdal er representert i samlingene til blant annet Vestlandske Kunstindustrimuseum, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Nasjonalmuseet.

– Jeg arbeider med store vevde billedflater.
Alle mine arbeider plasserer seg mellom representasjon og abstraksjon, realitet og illusjon. Mønster, strukturer og repetisjoner er dypt nedfelt i meg. Jeg er avhengig av dem, jeg betrakter og organiserer mine omgivelser etter dem og lar meg selv bli styrt av dem, – både de klart synlige og de mønstre og gjentagelser som ikke så lett lar seg avdekke.
Mitt område i øyeblikket er det flytende – vann – dette elementet vi alle er avhengig av og har dypt i oss. En kilde bokstavelig talt for veldig dramatiske overflater til de rolige og reflekterende.

  • Arbeid: Invisible Continuity
  • Teknikk: Jacquardvev
  • År: 2012